Els onis

     
 

Nadal Batle (1996)

     
Tornar a la pàgina principal
 

        Diari de Balears,  (16 de juny de 1996), p. 26

Tornar a  «coses curioses»  
   
Tornar a «senyals al cel»

[Versió original]

   

Drets propietat del

Diari de Balears

Reproduït sense autorització.

L’any 1947 el pilot americà K. Arnold va observar una cadena d'objectes lluents que sobrevolaven les Cascade Mountains, a l'estat de Washington. Els va descriure com plats que botaven damunt de l'aigua. En va quedar el nom de «plats voladors». L'aparició d'aquests artefactes ha proliferat des de 1952, l'any que el místic americà, G. Adamski, fou vist per sis testimonis quan departia amb un venust venusià alt i ros que feia poc havia davallat d'un plat volador. L'encontre era molt important: Adamski i els testimonis eren membres d'una secta budista partidària dels conreus orgànics. Les experiències van ser transcrites en un llibre que assolí un gran èxit. Tant que Adamski va venir a Europa l'any 1965 i tingué immediatament una audiència amb la reina Juliana d’Holanda. La premsa neerlandesa es va escandalitzar, en descobrir que Adamski era el líder d'un culte de Califòrnia, la Reial Ordre del Tibet, que tenia un temple subterrani a Long Beach. La Cort dels Països Baixos temia que s'hi hagués infiltrat un nou Rasputin. El visionari dels ovnis va retirar-se a Suïssa, acollit per la seva admiradora Johanna Lickaprick. Amb altres seguidors es dedicaren propagar les notícies galàctiques arreu d'Europa. A Nuremberg van rebre un paquet dels alienígenes destinat al Papa de Roma. Li van lliurar al llit de mort. El receptor, fent el darrer badall, va dir «això és el que em mancava» Fets similars van ocórrer amb J.F. Kennedy. i altres autoritats.
Vidalski era cosina del famós C.G. Jung, que havia descobert la teoria dels orígens psicològics de l'alquímia, segons la qual seria l'inconscient que produeix el fenomen de la pedra filosofal. Jung va esdevenir un adepte de la causa òvnica i va dictaminar que no era possible que fossin uns fenòmens estrictament psicològics: les proves del radar ho certifiquen, car aquest aparells no tenen super-jo ni pateixen complexos originats a les tragèdies gregues. Els deixebles de Jung ho han fet tot per escondir les tendències revisionistes del seu mestre. Fins ara ha romàs tot en secret.
Els adeptes augmentaren. Anton Galeno l'estengué per les Illes Matutèsiques, un petit estat que havia arribat feia poc a la independència. Amb el fals nom d'Aladino Ramich va anunciar que els venusians l'informaven dels esdeveniments futurs. Va predir una sèrie de desastres a la televisió local. Les illes patiren una passa de robatoris, assalts, segrestaments i incendia perpetrats per una banda misteriosa. Desprès de moltes investigacions, es va descobrir que estava dirigida pel mateix Aladino Ramich.
Una altra víctima de la seva pròpia credulitat fou els psicòleg Wilhem Reich. A causa de les observacions que féu d'objectes lluminosos no identificats al seu laboratori de Rangeley, Maine Reich va concloure que estaven animats per «l'energia orgònica», la que ell creia que era la força universal de la vida. Va dissenyar un instrument per destruir-los amb la tècnica de llevar-los l'energia. Es va convèncer que eren unes naus intergalàctiques que navegaven dins «el corrent orgònic universal». S'hi va obsessionar tant que va canviar de caràcter, fou detingut i morí a la presó de «delirium orgonens». L'especialista en ovnis britànic John Thomas ha estat un dels estudiosos més destacats i ha arribat a establir la teoria dels ovnis intraterrestes, que qualcuns veuen com a contradictòria. Els resultats de les seves recerques conjuntes amb l'herbolari Kovacs, van fer er que li atorguessin el títol nobiliari de Earl of Countcarty i el consegüent escó a la Cambra dels Lords. El primer que va fer fou constituir una comissió parlamentaria, per a l'esclariment dels fenòmens que el preocupen tant. Les recerques l'han convençut que on es produeixen més fenòmens paranormals és als Estats Ibèrics. Per aquest motiu va aprendre espanyol, portuguès i català. Actuant com a delegat de la Unió-Parlamentària Internacional ha visitat Palma per formar una comissió «in situ» que investigui els fenòmens albirats en els última temps. Aquesta comissió ha acabat el seu dictamen avui a trenc d'alba. L'escrit que n'ha fet diu, entre altres coses: Els ovnis detectats fa ja mesos a les Illes Balears i territoris adjacents, s'han concretat principalment en forma d'ectoplasmes deambulants per la cambra legislativa balear. Les primera notícies podien fer creure que es tractava de venusians o potser marcians despullats d’eloqüència, que hi havien arribat en objectes voladora no identificats. Aquesta teoria ha resultat completament falsa: Lord Cuntcarty certifica, amb un català admirable de les Illes, Brithniques és clar, que els ovnis locals són en realitat Objectes Votadors No Identificats. Segons Sir John, es poden fer taxonomies més acurades d'aquestes entitats, però una fina apreciació del català de les Illes, Balears és clar, fa que Lord Cuntcarcy digui que la gran part d'ells no fan votera (fetes les excepcions necessàries), és
a dir que no són ni votadors, o sigui que es tracta en definitiva d'onis, d'Objectes No Identificats.
 

 

Tornar a la pàgina principal Tornar a  «coses curioses» Tornar a «senyals al cel»