Un ovni petitó

     
 

Maria de la Pau Janer (2004)

     
Tornar a la pàgina principal
 

        Avui,  (19 de maig de 2004)

Tornar a  «coses curioses»  
   
Tornar a «senyals al cel»

[Versió original]

   

Drets propietat de l'Avui.

Reproduït sense autorització.

Diuen que els ovnis existeixen. Hi ha qui ho assegura mentre es posa la mà al cor. Sembla que el cor és el cau de totes les veritats i de totes les mentides. Tocar-se'l és una garantia de fermesa i de veritat. D'altres perden el color en afirmar-ho, perquè hi ha coses que sovint ens intranquil·litzen. A mi, les històries sobre ovnis mai no m'han interessat gaire. Sobretot les del cinema. Crec que, en la realitat, ja pul·lulen prou objectes i subjectes estranys i que costa d'identificar-los. No cal anar a buscar-los vora les estrelles.
Sembla, però, que els tripulants d'un avió de la força aèria mexicana, encarregats de cercar un avió carregat de droga, es van veure envoltats per setze objectes volants no identificats. Era sobre l'Estat de Campeche, al sud del país. Com que els militars no tenen una explicació per als fets que van succeir, el ministeri de Defensa va entregar la gravació en vídeo a un expert ufòleg, que és com s'anomenen els investigadors d'ovnis. Una professió, certament, estranya i curiosa.
Les imatges varen ser gravades per l'avió militar el passat dia cinc de març. Segons els experts, resulten un document excepcional. Els tripulants de l'avió van poder seguir els ovnis amb radar i a través de la càmera, que els presenta lluminosos, circulars, i fent girs bruscos. A vegades, anaven a la velocitat de l'avió; altres vegades, n'aconseguien de molt superiors. A una distància de només setze quilòmetres, els ovnis van dedicar-se a perseguir-los per l'espai. Exactament com si protagonitzassin un joc d'ordinador, d'aquells en què naus espacials es persegueixen.
La vida i la feina m'obliguen a agafar sovint un avió. Ja sé que els meus trajectes més freqüents no deuen ser gaire atractius per a un ovni: la ruta de Palma a Barcelona és breu, poc lluïda per a exhibicions espacials. Malgrat això, m'agradaria que, alguna vegada, s'hi escolàs un ovni. Si és massa demanar, que sigui un ovni petitó, d'aquells que no tenen grans pretensions, però que surten de passeig quan el cel és molt blau.

 

Tornar a la pàgina principal Tornar a  «coses curioses» Tornar a «senyals al cel»