Una observació de l’any 1971 en el Campament de Sant Climent de Sescebes
 

     
 

Jordi Ardanuy (2007)

     
Tornar a la pàgina principal
 

      www.documentant.net

Tornar a  «coses curioses»  
 

[Versió original escrita al gener de 2007].

Tornar a «senyals al cel»  
   
 

 

Creative Commons License

 

Llicència restringida

Creative Commons

(No comercial 2.5).

Detalls en català a:

  Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.

El testimoni és en. José Luis Díaz, i ara té 57 anys. Els fets es van produir el juliol de 1971 en el Campament militar de Sant Climent de Sescebes (Alt Empordà).

Segons el relat del testimoni a la ràdio, acabades les tasques del dia es disposava a passar la tarda a la cantina. Quan es dirigia cap a aquests edifici amb alguns companys va veure com la gent mirava cap amunt i va fer el mateix. Albirà, sobre la vertical d’on eren, un objecte de proporcions molt grans que el testimoni qualifica de «bestial». La forma era d’un triangle perfecta amb unes arestes, amb un altra figura geomètrica igual, però de mida menor a dins i d’un color metal·litzat, «com l’alumini o una cosa així». Era un objecte sòlid que semblava està a gran distància d’aquí la mida que se li atribueix.

Al cap d’una estona van aparèixer avions, caces comentaven els que ho veien, però el testimoni creu que no eren avions espanyol sinó francesos. Això permetia contrastar la mida que compara amb «tres o quatre camps de futbol».

L’objecte estava immòbil, com si estigués suspès i no es sentia cap soroll. Entre persones que ho miraven hi havia opinions diverses. Alguns parlaven d’ovnis, altres de proves o de globus sonda. Fos el que fos va tardar molt en anar-se’n, de l’ordre de vàries hores. Conforme es feia de nit aquella cosa es feia més petita, però molt lentament. Quan arribà la fosca allò brillava com moltes estrelles juntes.

No hi va haver cap comentari per part dels superiors, tret potser d’algun sergent que considerà que era un globus sonda, però el testimoni tampoc estar segur d’aquest fet.

José Luis Díaz pensa que el va afectar l’observació i li obrir una via mistificadora. Des de llavors ha vist més ovnis. Explica un cas d’un mes d’agost, una nit de lluna plena, quan col·laborava a Radio Sant Boi – llavors estava en el Palau del marquesos de Marianao –. Va albirar una llum que venia des de Viladecans a Sant Boi. Diversos dels presents en dubtaven.  El testimoni afegeix una situació de suposat contacte mental amb aquesta última llum i altres experiències similars.

Fonts

Marisol Roldan [Entrevistadora]. «Entrevista testigo avistamiento ovni». Programa de Ràdio Años Luz (14 de novembre de 2006).

Accessible en línia a:<www.aluzinformacion.com/radio%2Daluz/programas/aluz_141106.mp3>

[Consulta 25 de novembre de 2006].

 
   

Tornar a la pàgina principal Tornar a  «coses curioses» Tornar a «senyals al cel»