Notícies, opinions, premsa (2010)

     
     
     
Tornar a la pàgina principal    

 

Tornar a  «coses curioses»

 

Tornar a «senyals al cel»

 1. Suposat objecte fotografiat sobre Barcelona el mes de maig

 2. Argelers: Llums agrupades en forma de V

 3. No identificats al Vallespir i a Perpinyà

 4. Fotografien un objecte no identificat a Elna

 5. La Força Aèria brasilera reglamenta com procedir amb els ovnis

 6. Ovni a Barcarès (Rosselló)

 7. Diuen que a Churchill el preocupaven els ovnis

 8. Esfera taronja entre Canet de Rosselló i Perpinyà

 9. Fenòmens lluminós a la zona de Clairà i Ribesaltes (Rosselló)

 10. La Universitat de Perpinyà cancel·la un col·loqui sobre OVNIS

 11. Cabestany (Rosselló): llums taronja en formació triangular

 12. Uns eurodiputats reclamen que es desclassifiquin els expedients d'ovnis

 13. Suposat ovni a la Costa Catalana

 14. Vídeo de suposat ovni a prop de Montserrat

 15. OVNI a Montserrat el dia 1 de maig a plena llum

 16. Un altre objecte lluminós a Piera

 17. Objecte lluminós vist des de Piera (Anoia)

 18. Avió confós per Ovni a Montgat el febrer d’enguany

 19. Casos OVNIS recollits pel CEI

 20. Observació OVNI a Alacant

   
 

Suposat objecte fotografiat sobre Barcelona el mes de maig

El passat juny va aparèixer en el bloc FOTOS RARAS en el cielo, sobre el agua, en tierra firme... de l’argentí Hector Boetto una entrada sobre una observació OVNI a Barcelona.
Segon el relat del testimoni, el 23 de maig, després d’una visita al CaixaForum situat a la part baixa de la muntanya de Montjuïc, va pujar a la terrassa de l’edifici i des d’allà va fer una sèrie de fotografies cap a la part alta de Montjuïc i també en direcció a la Plaça d’Espanya, cap al Tibidabo. Cal assenyalar que Hector Boetto indica en el seu perfil del bloc que ha estat fotògraf professional.
En una d’aquestes sèries de 9 instantànies capturades amb una cadència de 7 per segon, a partir del segon quadre apareix un objecte que travessaria ràpidament l’escena des de l’esquerra fins a perdre’s per la dreta. L’objecte es veu molt llunya (o bé és molt petit) per la qual cosa no es pot determinar per l’aspecte la seva naturalesa. Tanmateix és curiós que l’autor expliqui que ja ha obtingut més d’una vegada sèries semblants en les quals en els primers fotogrames no apareix res i després sí. També sospita que «... un part significativa d'aquest objectes que apareixen en fotos i filmacions, no són tripulats per éssers "intel·ligents". Són ells en si mateixos intel·ligents».

L’autor presenta les fotografies i documenta amb detall les dades de la captura digital i realitzar alguns càlculs a partir del temps que tarda en aparèixer i desaparèixer l’objecte, que és inferior a un segon. En la seva estimació obté una velocitat que oscil·laria entre 3.240 i 3.600 km/h, una rapidesa fantàstica per un objecte sobrevolant Barcelona. Evidentment l’autor ha de fer una hipòtesi sobre el lloc on es troba l’objecte llunyà, de manera que estima que es trobava només uns centenars de metres per darrera de l’edifici Allianz que dista una mica més de 600 metres del CaixaForum. En aquestes condicions estima en Hector Boetto que l’arc recorregut seria de 900 a 1000 metres.
Encara que no té importància per el cas, he fet alguns càlculs. Tractant-se d’un objectiu AF-S DX Zoom-Nikkor (sensor APS, 23,6 x 15,8 cm) i treballant amb una focal de 70 mm, estimo un angle de cobertura d’uns 23º. Si suposo que l’objecte estava 400 metres per darrera de l’edifici d’Allianz, em dona un arc d’uns 450 metres. Per tant per tenir un de 900 metres, he de doblar la distància i suposar que estava a 1.400 metres de l’edifici esmentat. De fet no queda pas provat que l'objecte passi per darrera de l'edifici Allianz i podria ser molt més a prop. Amb això només vull posar de relleu que fer càlculs amb dades incertes dóna llocs a resultats que poden divergir molt de la realitat.

 

Una de les imatges que l'autor ofereix.

 


 

Muntatge del propi autor on es veu l'evolució de l'objecte


Jordi Ardanuy, 15 de setembre de 2010

   
   
 

Argelers: Llums agrupades en forma de V
 

El dijous 12 agost a les 22h un testimoni va observa unes llums agrupades en forma de V «com una bandada d'ocells» a Argelers de la Marenda durant uns cinc minuts. La formació de llums es movia lentament cap al sud-oest, en direcció a l’Albera. L'altitud relativa era baixa.
 

Ovni 66, 22 d'agost de 2010.

   
   
 

No identificats al Vallespir i a Perpinyà

Ovni 66 proporciona una gran quantitat de material sobre observacions ovni a la Catalunya Nord. Recentment, a més d’una entrada sobre una observació múltiple el dia 16 a Cotlliure, ja solucionat en el propi bloc, tenim dues observacions més.
 

El Vallespir: 8 d'agost.

El 8 d’agost 4 testimonis van observar a Ceret (Vallespir) quelcom similar a un ballet aeri de dues llums taronges i, posteriorment, de 5 més. El fenomen es va produir cap a les 22.45.
El mateix dia, 3 tres testimonis van observar unes boles similars. Quan anaven des de Morellàs cap a Sant Joan de Pladecorts, ambdues poblacions també del Vallespir, un dels passatgers dels cotxe va veure els llum al cel, cap a l’oest. Van parar i les van veure passar en direcció a l'Est, cap a  Ceret. No van sentir cap soroll. Eren al voltant de les 22.20
 

Perpinyà:13 d'agost

Un fenòmens semblant es va produir a Perpinyà (Rosselló) 5 nits després, el divendres 13 d’agost, a les 20.06.
Ciril, el testimoni que viu en un cinquè pis a Perpinyà, va observar des de la seva finestra, durant uns tres minuts, un vol en formació d’esferes de color gris platejat precedides per dues esferes vermelles. El pis del testimoni està orientat cap a Les Corberes i ofereix una excel·lent panoràmica de 180º.

 

 

L'observador  indicant l'altura i posició relativa de la seva observació. Font: ovni 66

 

 

Inicialment Ciril es va interessar per un núvol anular que surava sobre les mines de Vingrau. Just per sobre de l’anell, es va fixar en dues esferes vermelles, seguides d’altres vuit color gris platejat. En un primer instant va pensar que eren avions antiincendis, però en comprendre que no era així, va agafar la seva càmera digital compacta i va intentar de fotografiar la formació que se li acostava seguint una moviment del nord-oest a sud-est. Desgraciadament les fotos no tenen una gran qualitat i no permeten distingir clarament les esferes grises, però les vermelles preses gairebé sobre el seu apartament sí són visibles (veure imatges).

 

 

 

 

 

Imatges de l'observació procedents del bloc ovni66.

 


Segons la declaració del testimoni, inicialment va veure dos grups objectes en formació, però en aproximar-se més va distingir a més altura un grup de 8 a 10 esferes platejades i a la part més baixa, com si fossin una avantguarda, «dos objectes vermells que tenien tendència a s deformar-se coma pilotes toves, però que es movien en perfecte alineament i es van creuar en un moment donat».
L’observador també va poder distingir també tons grogosos. Però el que més el va intrigar, era la manera en la qual es deformaven i passaven de ser rodones a el·líptiques, com si tinguessin ales deformables. El testimoni afegeix que no va sentir cap soroll, ni va veure cap llum als extrems dels volums des dos objectes, ni va trobar cap veí que hagués observat res.
Respecte l’altre grup d'objectes, semblava que reflectien el sol que ja s’estava ponent, amb tons platejats i «blanc esfèric»
Segons les dades que facilita ovni 66 no existia cap trànsit aeri que justifiqui fàcilment aquesta observació i calculen que si l’estimació de temps de Ciril es aproximadament correcta, les esferes es movien a uns 400 km per hora.

El bloc d'ovni 66 mostra una entrevista en francès del testimoni, penjada a Youtube.
 

Jordi Ardanuy, 20 d'agost de 2010

   
   
 

Fotografien un objecte no identificat a Elna

 

El passat dissabte 7 d’agost, cap a les 19.30 de la vesprada, dues adolescents de 15 i 16 anys i un nen de 7 van observar a simple vista un OVNI suspès a sobre d’una casa situada en el número 25 de l’avinguda Pau Reig a Elna, al Rosselló. Els joves sortien d’un parc proper on havien fet unes fotos amb la seva nova càmera.

Els testimonis la Sabrina, la Melissa i l'Hugo van observar un objecte en forma de plat amb un tret diferenciador en el centre de l’objecte. L’ovni semblava ben material i es movia molt poc, fins que finalment va davallar verticalment i va sortir del camp de visió dels observadors. Segons OVNI 66 el seu testimoni és coherent i precís.
La Sabrina va fer tres fotografies que haurien estat avaluades per un fotògraf que confirmaria l’absència de manipulacions a les imatges.

 


 

 

Jordi Ardanuy, 15 d'agost de 2010

   
   
 

La Força Aèria brasilera reglamenta com procedir amb els ovnis

La Força Aèria Brasilera ha decidit reglamentar la forma en què els seus integrants han de procedir en el cas que albiren o sàpiguen de l’aparició d’objectes voladors no identificats" (ovnis), informa avui el Diari Oficial.
D’acord amb les normes publicades avui, davant d’una aparició o notícia d’observació d’un ovni els oficials han de registrar-ho en els llibres del Comandament d’Aeronàutica, que al seu torn haurà d’elaborar un document que serà remés a l’Arxiu Nacional.
A Brasil no hi ha registres oficials sobre aparicions de naus presumptament arribades d’altres planetes, però sí se sap que durant l’última dictadura militar (1964-1985) els serveis d’intel·ligència de l’Estat van investigar suposats observacions.
En vells arxius de la dictadura, l’any passat van ser trobats relats de l’anomenada "Operació Plat", amb la que entre els anys 1977 i 1978 es va intentar determinar la veracitat de diverses denúncies que parlaven d’ovnis que sobrevolaven els estats de Maranhão i Parà, que mai van poder ser comprovades.
Altres versions més recents i mai confirmades asseguren que en la ciutat de Varguinhas, en l’interior de l’estat de Mines Gerais, el dia 20 de gener de 1996 un plat volador va caure en una zona rural i que els seus ocupants van arribar a descendir del vehicle.
Els pobladors d’aquesta ciutat, que té un «extraterrestre» com a símbol, sostenen que els «homes de l’espai» van ser capturats per l’Exèrcit, que els va conduir a una instal·lació militar i després els va entregar a un institut d’investigació científica sota el més estricte secret.
Així mateix, encara que no hi ha registres d’aterratges ni de contactes directes amb marcians o sers d’altres mons, en la contornada de Brasília, en el Parc Nacional Xapada dos Viadeiros, es diu que hi ha una «porta oberta a l’espai» per la que solen entrar plats voladors que sobrevolen la regió.
En aquest parc ecològic acostumen a celebrar-se trobades dels anomenats «ufòlegs», que passen els dies dormint i les nits en vetlla a l’espera d’observar alguna nau procedent d’un altre planeta.

EFE, 10 d'agost de 2010

   
   
 

Ovni a Barcarès (Rosselló)

Segons informa ovni66, Sent ja la matinada dels dimarts 20 de juliol, cap a dos quarts de tres, dues persones van observar a prop de Barcarès diverses llums ataronjades que es desplaçaven seguint una direcció Nord-Sud, al llarg del litoral, paral·lel a la carretera. L’angle d’elevació el van establir en uns 70 graus.

El cel era clar; i, l'OVNI, les llums del qual formaven un triangle, semblava volar a una altitud més baixa que la dels avions comercials, sense emissió aparent de cap soroll ni parpelleig. Els observadors el van deixar de veure quan en allunyar-se l'objecte es va anar eclipsant per les llums del port.
Segons un dels testimonis es tractava de «diverses llums la lluminositat de les quals no s’assemblava ni a la dels avions ni a la de les estrelles ni res més que conegui. [Eren] lleugerament ataronjades i globalment en forma triangular, però certes llums es desplaçaven dins d'aquest triangle que es deformava al seu torn. La trajectòria era fixa, en línia recta; i, la velocitat sempre estable i poc ràpida. Allò semblava [volar] més baix que un avió comercial, però més gran en tot cas que un avió esportiu».
Ovni 66 assenyala la semblança amb el cas de Cabestany del 14 de juliol.
 

Jordi Ardanuy, 8 d'agost de 2010

   
   
 

Diuen que a Churchill el preocupaven els ovnis

El govern britànic del primer ministre Winston Churcill es va prendre tan seriosament la «amenaça» dels OVNIS (objectes voladors no identificats) l’any 1950 que els caps de serveis d’intel·ligència de Regne Unit es van reunir per a discutir aquest assumpte, segons un nou lliurament d’arxius desclassificats.
Els ministres fins i tot haurien mantingut una comissió setmanal per a estudiar els informes sobre els observacions d’OVNIS d’un comitè d’experts en intel·ligència.
Els documents inclouen també una petició de declaració de temps de guerra al primer ministre Churchill i posen de manifest que aquest va ordenar que les observacions d’OVNIS es mantinguessin en secret per a evitar un "pànic massiu". A més s’observa que el volum d’informes d’OVNIS van aconseguir el seu punt màxim el 1996, quan els «Expedients X» van ser més populars.
Alguns d’aquests informes formen part dels milers de documents interns que el Regne Unit ha desclassificat aquests dijous entre els que s’inclou una orde del llavors primer ministre per tal que s’ocultés la presumpte observació d’un platet volador dut a terme per un pilot militar durant els anys de la Segona Guerra Mundial.
Els documents, desclassificats per l’organisme públic «National Arxives», cobreixen diverses dècades, i inclouen testimonis de testimonis que van dir haver vist ovnis, dibuixos i documents classificats en que es documenta sobre les observacions de platets voladors al llarg de tot Regne Unit.
Hi ha una nota que es refereix a un succés ocorregut durant la Segona Guerra Mundial, quan suposadament va passar prop d’un aparell de la Força Aèria de sa Majestat un «ovni metàl·lic».
Aquesta nota data de 1999, i el seu autor, la identitat del qual no ha transcendit, afirma que el seu avi li va explicar que hi havia estat present en una reunió entre Churchill i el general i posteriorment president nord-americà, Dwight Eisenhower, en la qual el primer havia revelat el succés. Segons aquest testimoni, ambdós mandataris haurien decidit mantenir l’incident en secret. Entre els arxius desclassificats no hi ha cap document que certifiqui per escrit l’existència d’aquesta trobada.
«El Ministeri de Defensa (del Regne Unit) no té coneixements o alguna línia d’actuació definida respecte als ovnis o platets voladors. Tampoc pel que fa a l’existència de formes de vida extraterrestre, una possibilitat davant la qual posseeix una mentalitat oberta», es pot llegir en aquest document de 1999.
Els documents també narren que durant alguns anys de la Guerra Freda la Força Aèria britànica va arribar a detectar fins a 200 incursions aèries d’avions soviètics.
De fet, una nota de 1996 afirma que els misteriosos observacions realitzats per radar durant aquells anys van resultar ser en tots els casos avions de reconeixement o antisubmarins de la Unió Soviètica.
El Regne Unit ha anat desclassificant documents interns que feien referència a observacions d’objectes no identificats sobrevolant ciutats del país

Bloc del CEI / Europa Press, 5 d'agost

   
   
  Esfera taronja entre Canet de Rosselló i Perpinyà

El passat 20 de juliol, entre les 00.45 i les 00.55, una parella d'uns quaranta anys que viatjava en cotxe amb la seva filla de 17 per la carretera D617 de Canet a Perpinyà, van observar un fenòmens lluminós del que se’n fa ressò OVNI66. La observació es va allargar durant uns 10 minuts i va consistir en veure travessar en una part del cel clara, a uns 45º sobre l’horitzó, una esfera a baixa velocitat – comparada pels testimonis amb la d’un ultralleuger – que es movia de sud-est a sud-oest.
L’esfera inicialment era com la lluna plena tant pel color com per la mida aparent, amb una tonalitat blanc-taronja sense parpelleig. El fenomen semblava «indecís [vacil·lant o tremolant], creixent i perdent altura lentament per a esdevenir taronja fluorescent».
La impressió dels testimonis va estar tal que van aturar el seu cotxe i van intentar filmar dues vegades el fenomen amb un telèfon mòbil. Immediatament després que l’esfera desaparegués per darrera dels edificis de la ciutat (direcció Clos – Banet) van retornat nerviosos a casa.
Els vídeos estan disponibles a You Tube veure el primer i el segon , però no permeten veure res clar, encara que els diàlegs mostren que la noia creia inicialment que es tractava de la Lluna. Els testimonis mantenen que l’objecte es continuava movent quan van aturar el cotxe. Tanmateix, OVNI 66 indica que pensen fer una reconstrucció sobre el terreny perquè «la Lluna s’ocultava a les 13.00 aquell dia a uns 236º, cap el sud-oest; i, sembla que els testimonis miraven més o menys en aquella direcció».

Esquema de l'observació reproduït d'OVNI66

Jordi Ardanuy, 25 de juliol de 2010

   
   
 

Fenòmens lluminós a la zona de Clairà i Ribesaltes (Rosselló)

El dissabte 17 de juliol a les 23.55 el testimoni conduïa per la D83 procedent de Barcarès (Rosselló) quan va observar un estrany fenòmens lluminós del color i mida de la Lluna, suspès en el cel aproximadament a 45º a l’oest sobre l’horitzó. L’observació va durar uns 30 segons, car la llum es va anar esvaint fent-se cada cop més petita fins a desaparèixer. La xarxa OVNI66 informa que en aquell moment la Lluna s’estava posant i es trobava a 3º sobre l’horitzó cap a ponent, el que faria poc probable la confusió amb l’astre. També s’indica que el testimoni també tindria certa familiaritat amb les aeronaus perquè el seu pare és pilot privat.

Ovni66, 18 de juliol de 2010

   
   
 

La Universitat de Perpinyà cancel·la un col·loqui sobre OVNIS

La Universitat de Perpinyà Via Domitia, on s'havia de desenvolupar un fòrum sobre Objectes Volants No Identificats (OVNI) aquest dissabte, ha optat per anul·lar-lo. Es preveia inicialment la presència d'entre 40 i 60 persones a aquesta trobada, però diversos centenars d'aficionats als OVNIS, francesos, belgues i neerlandesos, s'han inscrit a la trobada, primera del gènere organitzada en una universitat del territori francès. Aquest dijous, la direcció de la Universitat ha argumentat amb mers motius logístics aquesta cancel·lació, provocada per l'afluència prevista. L'anunci d'aquest col·loqui, previst a les instal·lacions del Servei comú de la documentació (SCD) de la Universitat de Perpinyà, podria, però, haver molestat part del professorat, dubitatiu en relació amb el caràcter científic d'un àmbit d'estudi que té de vegades l'anomenada malmesa per determinats esperits il·luminats. Segons Joël Martres, director del SCD, el campus del Rosselló hauria limitat la participació a acollir la reunió dels «ufòlegs», sense «fiança científica», i la irritació de certs professors seria fantasiejada. Les raons pragmàtiques avançades per justificar l'anul·lació d'aquest col·loqui no allunyen pas dubtes sobre motius diferents. Aquesta cita s'hauria de traslladar més tard i en un altre lloc, probablement neutre.

La Clau, 16 de juliol de 2010

   
   
 

Cabestany (Rosselló): llums taronja en formació triangular

 

Dimecres 14 juliol de 2010 a les 0 hores i 32 minuts. Dues persones que acabaven d'assistir a uns focs d'artifici van observar posteriorment un conjunt de llums taronges en formació triangular que en es movien seguint una direcció Nord-Sud de manera suau, sense soroll, a una altitud considerada com la d'un avió de línia però amb velocitat unes 3 vegades més ràpida, car només va necessitar 5 segons per atènyer l'horitzó Sud.. El fenomen lluminós compost de diverses llums taronges disposades en triangle a la manera d'un vol d'oques salvatges han intrigat prou els testimonis perquè contactin amb France Bleu Roussillon. L'observació va durar 4 a 5 segons i el fenomen ha desaparegut dins les boires de l'horitzó.
A priori, segons Ovni66, es pot excloure una llanterna xinesa a causa de la velocitat i del recorregut horitzontal molt suau. A dos quarts d’una, els focs d'artifici de la comarca havien tots acabat i no sembla que cap retorn a l’atmosfera pogués explicar aquesta observació. Els testimonis són dignes de confiança.
 

Ovni66, 14 de juliol de 2010

   
   
 

Uns eurodiputats reclamen que es desclassifiquin els expedients d'ovnis

Un grup d'eurodiputatts liderats per l'italià de la Lliga Nord Mario Borghezio volen que els països de la Unió desclassifiquin tots els expedients sobre albiraments d'ovnis. Borghezio va presentar ahir una declaració escrita, a la qual ja s'han sumat altres 22 parlamentaris des que es va remetre a l'Eurocambra el 14 de juny. Si s'aconseguís reunir, abans de l'octubre, la signatura de més de la meitat dels 736 membres del Parlament, el text seria adoptat per la institució i remès als governs. Encara que aquest objectiu quedi lluny, Borghezio reclama "l'obertura dels arxius públics sobre ovnis i la desclassificació de documents dels estats membres". Borghezio considera que un estudi d'aquest material permetria grans avenços científics i tècnics i recorda que molts investigadors han denunciat «l'ocultació sistemàtica d'informació» sobre ovnis.

EFE, 8 de juliol de 2010

   
   
 

Suposat ovni a la Costa Catalana

Ha aparegut a You Tube un vídeo recent que titulat «Ovni costa brava mediterranea Barcelona-Gerona» que no conté cap informació sobre el dia o l'indret de l'observació. L'autor, un jove d'uns 20 anys que s'identifica com Michal2880 a la Xarxa, només afegeix «llums al cel, estrany fenomen paranormal». La data de l'entrada del vídeo és 11 de maig i podria ser que les imatges s'haguessin capturat durant el cap de setmana anterior, el dissabte 8 o el diumenge 9.

Amb la mala qualitat de les imatges capturades segurament amb un telèfon mòbil, l'aparent moviment del dispositiu i sense cap informació addicional no es pot concloure res. Tanmateix no es veu en el vídeo absolutament res especial que cridi l'atenció.

Jordi Ardanuy, 29 de maig de 2010

   
   
 

Vídeo de suposat ovni a prop de Montserrat

Ha aparegut a You Tube un altre vídeo se Siroriant en el qual només es diu que el presumpte ovni estava a prop de Montserrat i que es tractava d'una esfera lluminosa que es movia lentament i desapareixia  sobre la seva vertical. No s'esmenta data, però l'entrada és posterior a les anteriors, el que porta a pensar que podria haver-se filmat entre el 16 d'abril i el 16 de maig.

Jordi Ardanuy, 29 de maig de 2010

   
   
 

OVNI a Montserrat el dia 1 de maig a plena llum

El 15 de maig va aparèixer a la xarxa un altre vídeo d'ovni a Montserrat. En aquest cas el vídeo penjat a You Tube està enregistrat a plena llum del dia i sembla realment correspondre a un volum. La pel·lícula que ofereix el testimoni Josep González Sánchez va ser gravada el dia 1 de maig i incorpora un muntatge amb imatges filtrades i ampliades de l'observació. Nosaltres pensem que potser es tractava d'un helicòpter.

 

Jordi Ardanuy, 29 de maig de 2010

   
   

Un altre objecte lluminós a Piera

Siroriant va penjar també el 16 d'abril un altre vídeo a You Tube capturat de nit també a Piera (Anoia), però sense indicació de data.

La descripció és d'un objecte de moviment lent que ascendeix per a desaparèixer a l'altura d'un bloc de pisos. En el vídeo no es veu res gairebé res més que una petita llum blanquinosa.

 

Jordi Ardanuy, 1 de maig de 2010

   
   
 

Objecte lluminós vist des de Piera (Anoia)

El 9 de gener el testimoni (alies Siroriant) va gravar l'evolució d'un objecte lluminós que es dirigia en direcció Montserrat. El vídeo es pot veure a You Tube sota el títol  i la informació addicional és que era una objecte lluminós que es dirigia cap a Montserrat. El vídeo es va penjar el 16 d'abril

Jordi Ardanuy, 1 de maig de 2010

   
   
 

Avió confós per Ovni a Montgat el febrer d’enguany

El passat mes de febrer una dona jove que s'identifica a la Xarxa com a ang1uv va observar una llum en el cel que li va semblar estranya i va fotografiar-la amb el seu mòbil. La data del fet no figura, però és força probable que sigui el mateix 3 de febrer, o sinó el vespre del dia 2 si va escriure passades les dotze de la nit, dia en el qual es va penjar el vídeo a You Tube (Montgat Barcelona, UFO, OVNI 2010) .

La testimoni estava esperant l’autobús a Montgat (Maresma) quan va veure als voltants de dos quarts de 8 del vespre una bola de llum en el cel que semblava del mateix color que el del enllumenat del carrer, però que estava més amunt.«Estava totalment aturada al principi; llavors es va començar a moure i després cap al final va passar a anar molt ràpid i es dirigia a pa platja. Només després quan tenia el zoom de la càmera vaig veure que canviava de colors, el que no era visible a l’ull. Al final, en el moment que vaig deixar de filmar perquè l’autobús estava arribant, va començar a parpellejar com un avió, però jo no crec que ho fos perquè gairebé no es veuen avions volant per Barcelona i no feia soroll».

Tot porta a pensar que es tracta d'un avió que per la posició no va ser correctament identificat per la testimoni fins que deuria canviar de trajectòria.

 

 

La imatges recollides per la testimoni no permetrien tampoc  aclarir res perquè estan totalment mogudes i distorsionades.

 

 

Jordi Ardanuy, 6 de març de 2010

   
   
 

Casos OVNIS recollits pel CEI

El CEI ha recollit informació sobre alguns casos ocorreguts a Catalunya, segons es publica en el Papers d'Ovnis número 4. Les dades esmentades són les següents:

Dia Mes Hora Indret Comarca
27 abril 22.34 Barcelona Barcelonès
1 juny 23.00 Barcelona Barcelonès
30 juliol A la nit L'Ametlla del Vallès Vallès Oriental

Jordi Ardanuy, 13 de gener de 2010

   
   
 

Observació OVNI a Alacant el març del 2009

El bloc Alertas OVNI, en una entrada del 28 de març, narra una observació ovni a Alacant al març de l'any passat. Cap a tres quarts de dotze de la nit d’un dia de la primera setmana de febrer(*), probablement el dia 5, el testimoni Vicente Corbí, es trobava a la seva sala d’estar quan va veure a través del finestral una llum desconeguda. «Vaig córrer les cortines i vaig veure una llum gran, rodona, taronja, però no uniforme. Era com quan veus un foc, que no pots definir ben bé de quin color és». El testimoni va avisar al seu fill i els dos van observar el mateix.
Durant uns cinc minuts l’objecte es va anar desplaçant cap a l’est, fent-se més petit, fins que es va deixar de veure. La primera impressió era com si estigués a sobre de la ciutat, però podria estar més lluny, sobre el mar.
En el bloc apareix una fotografia amb una recreació que reproduïm.

 

(*) En el text es diu de març, però en un comentari del propi testimoni del dia 27 de març sobre el cas gallec del dia 22, diu que «es igual que el que jo vaig veure fa un mes i mig sobre el cel d'Alacant». Això ens duu a pensar que és un error la data de març.

 

 

Agraeixo a Martí Flò l'enllaç sobre aquest cas.

Jordi Ardanuy, 13 de gener de 2010

   
   
   

Tornar a la pàgina principal Tornar a  «coses curioses» Tornar a «senyals al cel»