Notícies, opinions, premsa (2006)

     
     
     
Tornar a la pàgina principal    

 

Tornar a  «coses curioses»

 

Tornar a «senyals al cel»

  1. Ovni sobre Sabadell
  2. La falsa onada d'ovnis a Austràlia
  3. La visió d’ovnis es deu a un fenomen atmosfèric, segons un estudi, 8 de maig
  4. Represa del servei d’ovnis en el CNES francès
  5. OVNI a Malla (Osona), 5 de març
  6. Ministeri de defensa britànic obra els seus arxius OVNI al públic, 15 de febrer
   
 

 Ovni sobre Sabadell

El passat 20 de novembre, a un quart de set del matí, mentre observava la pluja de Lleonides David Cortés va veure travessant el cel un estrany objecte esfèric, que emetia llum pròpia. Dissimulat entre les estrelles i canviant diversos cops de direcció – va tardar uns 30 segons en creuar tot el firmament–, va fer durant el recorregut unes maniobres que per al testimoni eren «difícils». La llum era intensa, però no semblava tenir llums pilot. La velocitat aparent era superior a la de naus convencionals, però inferior a la d’un estel fugaç. L’observació fou feta des d’un novè pis de la ciutat vallesana.

Marisol Roldan «Ovnis sobre Sabadell». MagikNews 1 [Programa de televisió de TeleMagik] (Novembre de 2006).

   
   
 

La falsa onada d'ovnis a Austràlia

A començament de juliol, es van difondre àmpliament a la Xarxa una sèrie de vídeos en que apareixien estranyes llums sobrevolant Austràlia i que es remuntaven a l’abril d’enguany. Les 31 seqüències, arxivades a <www.australianufowave.com/archive.html>, presumptament corresponien  a nombrosos testimonis de diferents regions del continent austral, de manera que ja es parlava  d’una «onada d'ovnis australiana». La història ha estat alimentant nombrosos fòrums, especialment de parla anglesa sobre ufologia.

Però a mitjans d’agost, Christopher Kenworthy va revelar la veritat, que es pot llegir a la pàgina d'acollida del seu web <www.australianufowave.com>. Ell es l'únic responsable d'aquests muntatges realitzats amb senzilles falsificacions i superposició d'imatges. El seu projecte, finançat per l'Australian Film Commission, és, segons el creador, una obra artística que té per finalitat meravellar el públic, recreant l’excitació que provocaria una trobada real amb naus extraterrestres.

La col·lecció de vídeos resulta cada cop més increïble, fins que s’arriba al zenit amb la trobada esglaiadora amb un alienígena (vídeo núm. 30).

Curiosament segons l’autor, els escèptics se’ls ha enganyat amb més facilitat, puix han immediatament atribuït amb seguretat que les lluminàries eren globus, deixalles espacials o estrelles, sense realitzar cap recerca.

http://cei-bloc.blogspot.com/2006/08/la-falsa-onada-dovnis-austrlia.html, 27 d'agost de 2006

   
   
 

La visió d’ovnis es deu a un fenomen atmosfèric, segons un estudi

Científics del Ministeri de Defensa britànic han arribat a la conclusió que la visió de molts ovnis es deu a la formació a l’atmosfera de masses gaso­ses incandescents. Els corrents aeris donen a aquests plasmes forma aero­dinàmica i generen la impressió que estan volant. EFE

El Periódico de Catalunya, 8 de maig de 2006

   
   
 

Represa del servei d’ovnis en el CNES francès

La revista d'astronomia Ciel et espace ja havia informat els seus lectors el juny de 2005 del tancament del Servei d'Estudis dels Fenòmens Atmosfèrics Rars (SEPRA), car el seu director Jean-Jacques Vélasco havia pres fet la seva causa una militància pro-ovnis en una obra titulada Ovnis, l'evidència. La revista ens presenta ara la continuació dels esdeveniments.

Un nou servei veu la llum: el GEIPAN, Grup d'Estudi i d'Informació sobre els PAN (Fenòmens Aeroespacials No identificats), reprenent així el primer sigla d'aquest servei, a la seva creació el 1977, el GEPAN. La paraula clau, el que farà tota la diferència entre el primer i el segon sigla, és la Informació. Una voluntat de transparència apareix per l'anunci que, des d’aquest 2006, els 6000 testimonis recollits pel desaparegut SEPRA, fins avui inaccessibles, seran oberts al públic via la xarxa, fugint de ser acusats d'opacitat.

Es poden observar dos parts en aquesta nova agència: una part, de la qual el director és Jacques Patenet, serà operativa, registrant els testimonis, duen enquestes, treballant amb els laboratoris, amb els psicòlegs, amb especialistes dels sòls, amb els gendarmes etc. I una part comitè de supervisió, del qual el director és Yves Sillard, ancià director del CNES (en l'època dels començaments del GEPAN el 1977), qual la missió del qual serà de «conseller del GEIPAN sobre les accions a portar». Conseller ? Supervisar ? El comitè de supervisió serà un garant científic, assegurant un control sobre la institució de tutela? Llegint les paraules del seu director recollides per Ciel et espace, es pot esperar que serà així. El comitè s'envoltarà en efecte d'un equip interessant d'especialistes «en meteorologia, en ciències de l'home, en astrofísica, en l'electromagnetisme, en propulsió.» L'última especialitat pot sorprendre: si experts en propulsió tenen una lloc reconeguda en l'equip, és que ja la idea d'artefactes extraterrestres està instal·lada a casa, connotant les hipòtesis.

El CNES i el director del comitè de control desitgen tota la transparència possible en aquest servei; insisteixen en el valor pedagògic com a valor afegit dels seus treballs, adreçats al públic. Ha dit «pedagogia»? Estrany... La pedagogia voldria més que, en aquest àmbit es desenvolupi l'esperit crític, i, de cara a les afirmacions extraordinàries, es faci crida a una xispa d'escepticisme. Si l'objectivitat és reivindicada alt i fort pel nou GEIPAN, cap d'aquestes dues eines intel·lectuals, esperit crític i escepticisme, no apareixen tanmateix en els seus objectius... Esperem a veure. Si la transparència és tal com se'ns promet, un vertader debat es pot instal·lar.

http://xenologia.blogspot.com/2006/05/represa-del-servei-dovnis-en-el-cnes.html, segons notícia d'Agnès Lenoire a  AFIS science, 3 de maig de 2006

   
   
 

OVNI a Malla (Osona)

El testimoni va observar la nit del 5 de març, cap a les 9, un objecte que li semblà molt estrany suspès al cel, sense moure’s, i que emetia llums blanques i vermelles que s’encenien i apagaven i que no li semblaven ni un avió ni cap cosa coneguda.

http://www.osona.com/forumpobles/index.php?accio=veure&pag=2&id=11 ,5 de març de 2006

   
   
 

Ministeri de defensa britànic obra els seus arxius OVNI al públic


LONDRES - Els expedients OVNI del Regne Unit estan oberts al públic. Informes sobre "llums amb forma de cuc rebolcant-se pel cel", objectes "brillants amb forma de dònut" i enormes llums "amb forma de planxa" figuren entre els observacions OVNI que suposadament hagueren de mantenir-se en secret per espai de 25 anys.
Els arxius mostren que Loughton, al comtat d'Essex, és la capital dels OVNIS en els comtats que envolten Londres.
El ministeri de defensa informa de sis observacions en el dit lloc - cinc d'ells a la nit del 10 de setembre l'any passat, quan hi hagué una sèrie d'informes sobre tres enigmàtiques llums ataronjades al cel.
Les observacions en el Londres metropolità, remuntant-se al 2002 i conservats als arxius del Ministeri de Defensa, s’han fet públiques com a conseqüència d'una petició emparada en la Llei de Llibertat d'Informació per part del rotatiu Evening Standard.
El ministeri rep centenars d'informes a l'any, la majoria d'ells són descartats com a llums d'avions o fenòmens naturals.
Però alguns manquen d'explicació racional, i com a conseqüència, el govern manté "la ment oberta" cap al concepte dels plats voladors i les naus espacials.
Després de la petició per part del periòdic Standard, el departament OVNI del ministeri de defensa - el SF4 - revelà detalls de 34 observacions amb les seves dates, hora i lloc.
Entre elles figuren descripcions de "un objecte negre amb forma de cigar-puro que accelerà a velocitats que sobrepassarien a un caça-reactor" sobre el sud-est de Londres i una llum "rectangular i blanca" que s'estenia sobre Primrose Hill.
Nick Pope, que es va ocupar d’estudiar l’atenció de les administracions britàniques entre 1991 i 1994, digué que les dades no eren sorprenents en absolut. Declarà que "Londres té la major quantitat d’observacions perquè hi ha mes persones que viuen aquí per a informar de qualsevol activitat inusual.
Quasi el 95% de les observacions poden explicar-se, però queda el 5 per cent restant. No vull alarmar a ningú, però crec que resulta perfectament factible que no estiguem sols a l'Univers".
Un dels testimonis, Robert Sloan, indicà: "Hi havia una triangle de tres globus penetrants. Em féu pensar en una escena d'encontres propers. Tots estaven al·lucinats. No hi ha manera en què un avió pogués desplaçar-se a tal velocitat".
Altres ovnis detectats inclouen tres casos a St John's Wood, dos sobre Hornchurch, Essex i tres més a Wimbledon.
Timothy Good, veí de Beckenham i autor de diverses novel·les sobre OVNIS, digué que "els OVNIS segueixen sent el tema de major sensibilitat per a la intel·ligència britànica. Resulta meravellós que estiguin donant a conèixer aquesta informació ara, encara que crec que estan reservant encara més. La quantitat d’observacions sobre Londres i el fet que ningú ha trobat una explicació racional em resulta tant fascinant com emocionant".
Un portaveu del ministeri digué que no hi havia res a indiqués activitat alienígena. "Examinàrem els informes OVNI exclusivament per a establir si hi ha qualsevol evidència que l'espai aeri del Regne Unit hagi esta envaït per activitat aèria hostil o desautoritzada".
"No tenim coneixement de cap evidència que comprovi l'existència d'aquests suposats fenòmens.

http://xenologia.blogspot.com, segons la notícia del  «Evening Standard», 15 de febrer de 2006

   
   

Tornar a la pàgina principal Tornar a  «coses curioses» Tornar a «senyals al cel»