Notícies, opinions, premsa (2004)

     
     
     
Tornar a la pàgina principal

 

Tornar a  «coses curioses»

 

Tornar a «senyals al cel»

  1. Els ovnis del vídeo de la Força Aèria Mexicana eren en realitat les flames de pous petrolers (18 de juny)

  2. Observació OVNI a la zona de Gavà (1 de juny)

  3. Fotografiat un OVNI sobre Collbató (19 de maig)

  4. Científics mexicans neguen que els objectes observats a Mèxic siguin ovnis (14 de maig)

  5. Demanen investigar els objectes lluminosos vistos a Mèxic (13 de maig)

  6. Les forces aèries mexicanes detecten setze ovnis sobrevolant Campeche (12 de maig)

  7. Els seguidors dels 'expedients X' es reuneixen a l'UFO Festival Odissey de Roswell (16 de febrer)

  8. Foc al cel (7 de gener)

   
   
 

Els ovnis del vídeo de la Força Aèria Mexicana eren en realitat les flames de pous petrolers

Les  esferes que mostra el vídeo de la Força Aèria Mexicana van ser produïdes per  la calor de les flames dels pous petrolífers de Cantarell, localitzats entre 50 i 90 quilòmetres del Golf de Mèxic, molt prop de Ciutat del Carme, en l'estat del Campeche.

En analitzar la pel·lícula es comprovà que les llums sempre estaven fixes i  que la imatge vectorial obtinguda superposada  a una foto de satèl·lit, mostrava que els objectes de l’enregistrament es trobaven situats sobre el camp petroler.

Resulta curiós que aquest cas tan remarcat tingui el mateix final que el de l'aeroport de Manises, València, de l'11 de novembre de 1979, en el qual un avió de passatgers es veié obligat a aterrar davant de la proximitat d'un OVNI que fou percebut per nombrosos testimonis des de terra i per la tripulació del TAE 297.

Anys després l'investigador valencià Fernàndez Peris proposà una hipòtesi plausible adduint que el que motivà l'alarma foren les flames d'una refineria en Escombreres, Cartagena.

Jordi Ardanuy, 18 de juny de 2004.

   
   
 

Observació OVNI a la zona de Gavà

Diumenge passat 9 de maig, la senyora N M., en companyia de dos dels seus fills, albirà un objecte no identificat al cel de Barcelona.

N M., criminòloga i empresària, conduïa per la carretera de Castelldefels a Barcelona, aproximadament a les 12 de la nit, quan tant ella com els seus fills observaren “a l'esquerra de la carretera, o sigui cap a l'interior, perquè la platja et queda a la dreta”, un objecte volant de grans dimensions que descrigué com “un rombe amb un dels vèrtexs trencat o truncat, o millor com plegat”, i era d'un color ataronjat brillant.

L'observació es produí exactament en el sector de carretera que es troba entre Gavà i Viladecans i la testimoni es posà en contacte amb www.mundomisterioso.com per si existissin altres testimonis de l'incident.

«Mundomisterioso.com», 1 de juny de 2004.

   
   
 

Fotografiat un OVNI sobre Collbató

Jordi Gubern, aficionat a la meteorologia i responsable del web «MeteoCollbató» i del fòrum «Meteocoll» de «Meteosat.com», ens ha fet arribar unes curioses fotografies fetes el passat dia 16 de maig. En la primera podem observar un parapent sobrevolant el campanar de Collbató. Aquesta instantània ens situa en el context geogràfic. En la segona es veu el mateix volador, i en el marge inferior esquerra un objecte de forma el·líptica no identificat que hem encerclat per facilitar la visió.

Gubern apunta que l'objecte es troba necessàriament molt lluny. Només cal comparar la petitesa de la imatge amb la grandària del parapent. Tanmateix descarta la  possibilitat de que es tracti d'una au ja que hauria de ser un ocell molt gran ja que, en cas contrari, no es veuria. Per altra banda aquell dia no havia ni un sol núvol.

Ni ell ni nosaltres saben que va fotografiar en Jordi però, si més no, és curiós.

«http://www.vilaweb.cat», 19 de maig de 2004

   
   
 

Científics mexicans neguen que els objectes observats a Mèxic siguin ovnis

Científics mexicans han negat que els objectes vistos per pilots de les forces aèries mexicanes fossin ovnis. L'explicació, segons asseguren, es troba en un mundà fenomen meteorològic: les centelles, boles esfèriques de gas ionitzat amb baixa densitat d'electrons i temperatures superiors als 30.000 graus. Aquestes boles es propaguen de forma horitzontal a través de l'aire i es desintegren en xocar amb algun objecte.

Científics de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM) han negat que els objectes observats per pilots de les forces aèries mexicanes fossin objectes voladors no identificats, ovnis, i han declarat que es tracta d'un fenomen meteorològic.

Dilluns passat, la televisió mexicana va emetre un vídeo caputat per un avió de les forces aèries en el qual es veien una sèrie de 16 objectes filmats amb una càmera infraroja i que va ser interpretat per aficionats al fenomen dels ovnis com una confirmació de la presència d'extraterrestres.

No obstant això, els científics de l'Institut d'Astronomia i d'Investigacions Nuclears de la UNAM han tirat per terra aquestes especulacions en assenyalar que es tracta d'un fenomen meteorològic conegut com a centelles, formades per bombolles de gas ionitzat.

"Les centelles són unes boles esfèriques de gas ionitzat amb baixa densitat d'electrons i temperatures superiors als 30.000 graus. Es propaguen de forma horitzontal a través de l'aire i es desintegren en xocar amb algun objecte", ha dit Rafael Navarro de l'Institut d'Investigacions Nuclears.

Navarro ha afegit que és un fenomen d'electrificació atmosfèrica que s'ha estudiat poc, ja que són fenòmens difícilment detectables a cop d'ull, que són detectats per radars i observats amb càmeres infraroges.

El director de l'Institut d'Astronomia, per la seva banda, ha demanat al Ministeri de Defensa que entregui el vídeo perquè pugui ser analitzat pels especialistes. A més, considera que aquest tipus de fenòmens han de ser tractats amb un criteri rigorosament científic ja que "un ús irresponsable d'aquesta informació pot fer confondre la societat".

Telenotícies.com, 14 de maig de 2004

   
   
 

Demanen investigar els objectes lluminosos vistos a Mèxic

L'expert mexicà en ovnis Jaime Maussan va instar ahir els científics que investiguin un cas recent de presumpta vida extraterrestre gravat per la força aèria. Maussen va dir que la gravació al març passat d'onze punts lluminosos al cel ha de ser investigada i va criticar els arguments «irracionals» donats sobre aquest tema per la comunitat científica que van dir que eren meteorits fragmentats o deixalla espacial derivada de satèl·lits.

«El Punt», 13 de maig de 2004.

   
   
 

Les forces aèries mexicanes detecten setze ovnis sobrevolant Campeche

Les forces aèries mexicanes han gravat un vídeo en el qual s'observen setze objectes circulars i lluminosos que volen a gran velocitat i fent viratges bruscos sobre l'estat de Campeche. Les imatges, captades el 5 de març amb càmeres infraroges instal·lades en un avió militar, les ha fet públiques una televisió del país que assegura que la gravació va ser entregada directament per l'exèrcit mexicà.

Els mitjans de premsa mexicans destaquen que aquesta és la "primera mostra" d'un OVNI que les forces armades entreguen a un mitjà de comunicació perquè es faci públic i que el ministre de Defensa ha dit no tenir cap explicació per al que ha passat.

Imatge: Agències

L'avió de les forces aèries ha vist els OVNI quan feia un vol d'inspecció a Campeche, sobre el golf de Mèxic, amb el qual intentava detectar la possible entrada a l'espai aeri mexicà d'aeronaus amb carregaments de droga. 

En les imatges en blanc i negre captades amb càmeres infraroges es veu els objectes lluminosos fent viratges bruscos i a gran velocitat. El material va ser gravat per integrants de l'Esquadró 501 de les forces aèries mexicanes.

«Telenoticies.com» CCRTV, 12 de maig de 2004.

   
   
 

Els seguidors dels 'expedients X' es reuneixen a l'UFO Festival Odissey de Roswell

A la mítica ciutat de Roswell (Nou Mèxic), s'hi tornen a reunir avui els afeccionats als ovnis i extraterrestres de tot el món, perquè fins el dia 8 de juliol hi celebren l'UFO Encounter Festival Odyssey 2001 els amants dels 'expedients X'. El juliol de 1947 l'exèrcit nord-americà va abatre a Roswell un objecte no identificat amb un tripulant extraterrestre sense vida. Aquest ésser ha estat objecte d'incomptables anàlisis, però tota la informació relativa al fet s'ha ocultat i considerat 'top secret'.

Entre les atraccions principals del festival hi ha el famós concurs sobre extraterrestres i una desfilada multitudinària. La resta d'activitats, figura al programa de la reunió.

www.vilaweb.com, 16 de febrer de 2004

   
   
 

Foc al cel

A la televisió informen del fenomen còsmic que ha succeït poques hores abans, diumenge a la tarda. Diu que molta gent ha vist una mena de cua lluminosa, brillant, que travessava el cel a gran velocitat i que en alguns indrets de la península Ibèrica fins i tot han caigut a terra unes boles de foc que han provocat petits incendis. Tot és confús, encara. La veu que parla mentre les imatges presenten un mapa amb la indicació de la trajectòria aproximada que ha seguit el cos celest es refereix a un possible meteorit o a ferralla espacial. El fet és d'aquells que exciten la imaginació, foc que corre pel cel i que cau sobre la terra. D'aquests prodigis en parlen la Bíblia i els llibres sagrats de totes les religions. Al bar, l'home s'acosta al televisor amb la cervesa a la mà, escolta amb atenció la notícia i després diu, tot convençut: «Això són senyals del cel.» La frase origina de seguida una controvèrsia entre partidaris i detractors, entre crèduls i incrèduls, i encara sort que no hi ha a prop cap apassionat dels ovnis perquè llavors sí que estaríem perduts. És la discussió que hem sentit tantes vegades entre dues posicions de mal avenir, entre dues actituds oposades davant la realitat i l'inconegut, entre dos tarannàs. En aquestes ocasions, els incrèduls sempre recorren a una arma molt eficaç: la ironia. «Dimarts és el dia de Reis i això deu ser la sorpresa d'aquest any, deu formar part de la cavalcada...», diu un. L'home que ha arrencat la polèmica, però, no renuncia pas a les seves obscures interpretacions. «Ja podeu anar dient, ja, rigueu, rigueu, però això són senyals del cel. Alguna en passarà», diu. «I tant que en passarà alguna! Sempre en passen, tant si cauen meteorits com si no», li contesten. L'home fa un gest donant a entendre que val més deixar-ho córrer, que amb ignorants no s'hi pot parlar. Es queda amb la seva intuïció d'unes boiroses catàstrofes, que li resulta tan confortable perquè li fa pensar que el món funciona de manera misteriosa però conseqüent i ordenada, previsible.

Miquel Pairolí. «El Punt», 7 de gener del 2004.

     
     

Tornar a la pàgina principal Tornar a  «coses curioses» Tornar a «senyals al cel»