Notícies, opinions, premsa (2001)

     
     
     
Tornar a la pàgina principal

 

Tornar a  «coses curioses»

 

Tornar a «senyals al cel»

 
  1. «El documental» presenta el treball de la BBC «Ovnis». TV3 / 23.30 (15 de desembre)
  2. Ovnis de ceràmica a Tortosa (3 de novembre de 2001)
  3. Mor Antoni Ribera, home d'ovnis i lletres
  4. Tivissa mística (2 de setembre)
  5. Juan José Benítez respon a 101 preguntes sobre el fenomen OVNI que li van formular per carta nens i adolescents (22 de maig)
 

      

 

«El documental» presenta el treball de la BBC «Ovnis». TV3 / 23.30

El periodista britànic Louis Theroux intenta posar-se en contacte amb els extraterrestres a Palm Springs, on un grup de persones diuen que han vist ovnis. Theroux és l'autor d'una sèrie de reportatges d'investigació sobre diferents subcultures i el seu punt de vista és sempre irònic, però sense abandonar el rigor.

«El Punt», 15 de desembre de 2001.

   
   
 

Ovnis de ceràmica a Tortosa

El ceramista tortosí Joan Panisello s'ha inspirat en els clàssics platets voladors de les pel•lícules de ciència ficció per a la seva última exposició, "Ovnis en família". Avui i demà són els dos últims dies per a poder visitar l'exposició en el Centre del Comerç de Tortosa, encara que al desembre es traslladarà a la Cambra de Comerç. A aquest artista li va venir la inspiració mentre somiava. Fou fa cinc anys durant els quals s'ha consagrat a fer ovnis de ceràmica dels més variats colors i grandàries. Els presenta en múltiples muntatges que van des d'un grup d'ovnis penjats en l'aire mitjançant fil fins units a una vella fusta o descansant sobre un munt de sorra. També poden veure's muntatges fotogràfics en els que els ovnis sobrevolen o ataquen Tortosa.

«La Vanguardia», 3 de novembre de 2001

   
   
 

Mor Antoni Ribera, home d'ovnis i lletres

Antoni Ribera (1920-2001), mort el dia de la Mercè i enterrat ahir, en les dues primeres dècades de postguerra va ser una promesa de les lletres catalanes, però després d'haver donat fruits estimables, es va especialitzar, amb repercussions mundials, tant en el submarinisme com en els ovnis. Esperit cultivat i humanista integral, tanmateix, no es va allunyar mai del tot de la literatura de creació i ens va deixar, com a darrera obra, amb materials vells i nous, un recull de contes de ciència-ficció - La meva àvia, la planta (2000)-, un dels llibres catalans més destacats en aquest camp: ho és, sobretot, perquè Ribera ni quan escrivia literatura de gènere sabia renunciar a la seva condició d'humanista.

Ribera és l'home d'Objetos desconocidos en el cielo (1961) i de Platillos volantes en Iberoamèrica (1968), però és, també i sense separació possible, el creador de les revistes clandestines Antologia (1947-1948) i Occident (1949-1950), el lluitador infatigable d'Estat Català i el col·laborador omnipresent de la premsa de l'exili en els seus anys de màxima activitat literariocultural.

Poeta -Terra de somni (1949)- i traductor de poetes, va excel·lir en versions de poesia anglesa amb autors com Brooke, Burns, Keats, Logfellow i Shakespeare. L'humanisme esmentat traspua en tot el Llibre dels set somnis (1953), que es va publicar amb una carta-pròleg de Carles Riba. Ja en relació amb les dedicacions que li van omplir més de mitja vida, val la pena de recordar Els homes peixos (1954), que, contra el que s'ha repetit tantes vegades, no és una novel·la sinó un llibre d'especialitat; Avencs i coves (1958), obra d'exploració submarina publicada en col·laboració amb Francesc Vicens, i la novel·la Coral de sang (1957).

Antoni Ribera era fill d'Ignasi Ribera i Rovira (1880-1942), periodista i lusòfil. Compartia aquesta inclinació paterna, però no va ser-ne mai un activista com el seu pare. Manuel de Seabra el va seleccionar en l'antologia Os melhores contos catalaes (1954).

Josep Faulí. «L'Avui», 26 de setembre de 2001

   
   
 

Tivissa mística

L'enclavament de Tivissa sobre una falla explicaria els terratrèmols que ha viscut al llarg de la història, i també podria haver provocat l'aparició de diverses llegendes a la zona. Per exemple, la que narra els balls de bruixes al voltant d'objectes màgics que es feien a les muntanyes, o les manades de llops vampir que en baixaven per xuclar la sang al bestiar de la vila. Avui, a més, molts forasters s'hi acosten a la recerca d'ovnis.

Lluis Cruset. «El Punt», 2 de setembre de 2001.

   
   
  Juan José Benítez respon a 101 preguntes sobre el fenomen OVNI que li van formular per carta nens i adolescents
 

Després de 30 anys d'investigació sobre el fenomen OVNI i gairebé 40 llibres al voltant del tema, Juan José Benítez ha presentat avui un nou volum al qual ha titulat 'Mis Ovnis favoritos', i en el qual dóna resposta a 101 preguntes de les milers que li formulen a l'any nens i adolescents a través de cartes.

Benítez ha explicat que aquest tom és un alt al camí i una síntesi del qual ha après en 30 anys d'investigació. Publicat per Planeta en una cuidada edició, el text es presenta amb una pregunta i una resposta acompanyada d'una fotografia del fenomen explicat.
L'autor ha assegurat que l'engany al qual està sotmesa l'opinió pública respecte al fenomen OVNI és terrible. "Hi ha un acord entre les grans potències per ocultar la vida extraterrestre, perquè si es digués a tothom la potència tecnològica i energètica que posseeixen aquestes civilitzacions fora de la terra, la supremacia armamentística d'aquestes potències quedaria en entredit, i les grans companyies energètiques de la terra es vindrien a sota", ha argumentat.
Juan José Benítez ha explicat que tant els serveis militars com d'intel·ligència dels països rics tenen proves físiques de la vida en altres planetes, i ha confessat que moltes de les seves informacions sobre aquest tema, les hi han facilitat els treballadors d'aquests serveis.


NO SÓN AGRESSIUS

L'investigador ha assenyalat que els extraterrestres no són espècies agressives, i és per això pel qual ni han destruït ni han colonitzat la terra. "Que jo sàpiga, el màxim dany que han fet ha estat segrestar alguna persona per obtenir informació sobre nosaltres", ha comentat.
Benítez ha declarat que no pensa deixar d'investigar aquest fenomen, ja que quant més sap, més dubtes li sorgeixen. Malgrat que ell no ha tingut cap conversa amb un ésser d'un altre planeta, ha
entrevistat més de 10.000 persones que han tingut alguna experiència relacionada amb els extraterrestres, i assegura que aquest és un fenomen que existeix i és real.
 

Europa Press, 22 de maig de 2001

   
     

Tornar a la pàgina principal Tornar a  «coses curioses» Tornar a «senyals al cel»