Notícies, opinions, premsa (2000)

     
     
     
Tornar a la pàgina principal    

 

Tornar a  «coses curioses»

 

Tornar a «senyals al cel»

  1. Àrea 51, al descobert (19 d'abril)
  2. Apareixen dues circumferències en un camp de les Garrigues i els veïns es pensen que es obra d'ovnis (22 de febrer)
   
   
 

Àrea 51, al descobert

Àrea 51, la mítica base hipersecreta de la Forca Aèria nord-americana, ha quedat finalment al descobert. La Forca Aèria ha posat les imatges d'Àrea 51en Internet. Les fotografies, la primera de les quals es de l'any1960, mostren pistes d'aterratge i diversos edificis d'aquesta base del desert de Nevada.

Àrea 51 es el lloc on des de l'any 1950 l'aviació nord-americana fa les proves de les seves aeronaus. Pels amants dels ovnis, però, sempre ha estat un lloc mític on l'exercit amaga les descobertes en referència a visitants d'altres planetes. Ja en 1947 l'incident 'Roswell' va fer suposat que l'aviació havia capturat un ovni i el seu ocupant. Des de llavors romanen, segons la llegendad'aquests aficionats, a Àrea 51. La base ha estat també present a episodis cinematogràfics, com Expedient-X o Independence Day.

www.vilaweb.com, 19 d'abril de 2000
   
   
 

Apareixen dues circumferències en un camp de les Garrigues i els veïns es pensen que es obra d'ovnis


Els Omellons.- Els 271 veïns de la localitat dels Omellons, a la comarca de les Garrigues, han passat el cap de setmana alarmats en pensar que havien rebut la visita d'extraterrestres perquè un o més desconeguts van fer dues grans cremades en forma de cercle en un camp de blat de la població per fer creure que hi ha havia aterrat un ovni. Les dues marques que van aparèixer al camp del pagès Josep Gayà Domingo són dos grans cercles de trenta-sis i vint-i-sis metres de diàmetre.

El pagès va avisar de la troballa de les marques l'alcalde de la població, Miquel Català, que al seu torn va informar els Mossos d'Esquadra, que es van desplaçar fins als Omellons per comprovar l'estrany fenomen. Mentrestant, la notícia va córrer de boca en boca pertot el poble i la majoria de veïns van acudir-hi per contemplar el sembrat cremat en rodó. Fonts de la policia autonòmica han explicat que de moment els és impossible determinar les causes que han format aquests cercles socarrimats, però no van donar gens de credibilitat a l'aterratge d'algun artefacte desconegut.

Davant la magnitud que estava adquirint el succés, ahir al matí la propietària de la finca, Dolors Piñol, va aclarir la situació i va afirmar: «Algun graciós ens ha cremat la plantació de blat amb sulfat.» La pagesa també va afegir: «Sabem que no ha utilitzat cap tractor perquè no hi ha marques de vehicles, per això suposem que ho haurà fet de nit amb alguna màquina portàtil.»

Piñol va comentar en to de queixa: «Els perjudicis econòmics són molt elevats perquè ens han destrossat la collita, però a més a més per culpa d'aquesta desagradable broma ens estan molestant des de fa dies.» Piñol espera que es trobin els culpables i que «els donin el que es mereixin».

Els Mossos d'Esquadra han indicat que la propietària afectada no ha presentat cap denúncia formal sobre aquests fets, i que, per això, no s'ha obert encara cap investigació.

«El Punt», segons notícia de l'agència EFE, 22 de febrer de 2000

   

Tornar a la pàgina principal Tornar a  «coses curioses» Tornar a «senyals al cel»