Notícies, opinions, premsa (1998)

     
     
     
Tornar a la pàgina principal    

 

Tornar a  «coses curioses»

 

Tornar a «senyals al cel»

  1. L'Exèrcit de l'aire espanyol aixeca el secret de vuitanta-tres «expedients X» (8 de setembre)
  2. Una fiscal brasilera arxiva un cas en no poder arrestar un extraterrestre (31 de març)
  3. L'any passat es van albirar a tot l'Estat espanyol un centenar d'ovnis (23 de gener)
   
   
 

L'Exèrcit de l'aire espanyol aixeca el secret de vuitanta-tres «expedients X»

EFE/DdeG València. L'Exèrcit de l'aire espanyol ha decidit aixecar el secret que afectava vuitanta-tres «expedients X» relatius al visionament d'objectes volants no indentificats (ovni) registrats a l'Estat espanyol durant les tres últimes dècades.

El director d'investigacions de la Fundació Anomalia (dedicada a l'estudi d'aquest tipus de fenòmens), Vicente-Juan Ballester Olmos, ha informat que el públic ja pot consultar en la Biblioteca general de l'aire un

total de vuitanta-tres d'aquests «expedients X» que fins a l'actualitat estaven classificats com a secrets.

Aquests «expedients X» fan referència als visionaments anòmals d'ovnis per part de personal de l'Aviació espanyola, realitzats durant trenta-cinc anys (entre 1962 i 1995).

El professor Ballester Olmos va manifestar que «amb l'entrega d'aquests expedients acaba el procés de desclassificació de la informació ovni secreta del Ministeri de Defensa, iniciada el setembre de 1992 després que la Junta de Caps d'Estat Major prengués una decisió molt valenta sobre aquest tema».

 

 

Trenta anys sota custòdia

 

Aquest expert va indicar que alguns d'aquests expedients havien estat remesos a principi de 1992 pel Quarter general de l'aire, on es custodiaven des de feia una trentena d'anys sota el Comandament operatiu aeri encarregat de la gestió de la informació sobre els ovnis, a la base aèria de Torrejón, propera a Madrid.

Com a conseqüència d'aquest trasllat, el Comandament operatiu aeri ha rescatat en el transcurs de l'últim any i mig una altra vintena d'episodis sobre objectes volants no identificats que s'han rescatat de diverses

instal·lacions militars de tot l'Estat espanyol. Això s'ha aconseguit gràcies a la realització d'una intensa recerca de documentació.

Els vuitanta-tres expedients sobre objectes volants no identificats que finalment s'han posat a disposició del públic consten d'un total de dues mil pàgines que recullen successos d'aparença anòmala, ocorreguts entre 1962 i 1995.

D'altra banda, Vicente Juan Ballester Olmos va assenyalar que el procés d'aixecament del secret de la informació sobre ovnis no es desenvolupa amb el vist-i-plau general de tots els estudiosos d'aquests fenòmens, ja que «amb la desclassificació  s'ensorra un dels falsos mites que s'han assentat entre les persones que creuen en l'existència dels ovnis».

La conspiració i el secretisme oficial constituïen un dels elements en què radicava aquest mite, segons va dir Ballester Olmos, que va afegir que «avui sabem que l'Exèrcit de l'aire només va investigar la fenomenologia ovni, i encara molt per sobre, entre 1968 i 1980». En la seva opinió, la raó del secretisme radica en el fet de mantenir la reserva respecte d'allò de què s'ignora la seva naturalesa.

L'expert va assegurar que «podem afirmar amb absoluta garantia que tota la informació ovni coneguda a l'Exèrcit de l'aire ha estat posada a disposició de la societat civil, sense estalviar-ne cap detall» i va continuar dient que «ara la pilota es troba al nostra teulat i hem d'avaluar les dades i veure si existeixen caos irresolubles o no».

Ballester Olmos va concloure les seves declaracions sense oferir detalls sobre el contingut dels expedients.

 

«Diari de Girona», 8 de setembre de 1998

   
   
 

Una fiscal brasilera arxiva un cas en no poder arrestar un extraterrestre

EFE/DdeG Sorocaba (Brasil).- La fiscal de la ciutat brasilera de Sorocaba, Silvia Grazzi, s'ha vist obligada a arxivar un cas a causa de la impossibilitat d'arrestar un extraterrestre acusat d'agredir un home amb pintades de peu i cops de puny. L’advocada ha reconegut que volia tirar endavant el cas perquè la víctima, Celio Lima Batista, va presentar un relat coherent i proves irrefutables del seu maltractament físic. Durant la investigació, Grazzi va consultar diversos experts en ovnis que van dir que la baralla té les característiques d'«un contacte de quart grau». En la seva querella, Lima Batista va afirmar que havia estat colpejat per un ésser d'un altre món de dos metres d’alçada, ulls fumejants, cap gegantí i dits amb forma de pinces. El denunciant és expert en arts marcials i un mes enrere es va presentar a una comissaria de policia amb blaus a l'esquena i una ferida al dit polze de la mà dreta. Segons va explicar Lima Batista, la baralla va passar de nit en un descampat, quan va notar que era perseguit per una llum molt intensa.

«Diari de Girona», 31 de març de 1998
   
   
 

L'any passat es van albirar a tot l'Estat espanyol un centenar d'ovnis

EFE/DdeG Madrid L'any passat es van albirar a Espanya 104 objectes volants no identificats - Ovnis -, la majoria dels quals es van veure a la zona cantàbrica. Els albiraments es van produir tots entre les vuit del vespre i les dues de la nit. El periodista especialitzat en temes paranormals Javier Serra ha explicat que l'informe dels albiraments s'ha fet amb les dades de vint investigadors d'ovnis de tot l'Estat espanyol. Sembla que fins als anys setanta, la mena d'ovnis que es veien corresponien al model de plat volador. Ara, en canvi, les formes discoïdals suposen només un 10% dels albiraments; mentre que les formes esfèriques representen el 50% i les triangulars són un 30%. Javier Serra creu que els ovnis triangulars corresponen a assajos militars de nous dissenys aeronàutics realitzats per l'Exèrcit de l'Aire.

«Diari de Girona», 23 de gener de1998

   

Tornar a la pàgina principal Tornar a  «coses curioses» Tornar a «senyals al cel»