L'ovni Montserrat vist per en Javier Sierra i en Manuel Carballal reapareix en un fòrum de Monistrol de Montserrat

     
 

Joan Casassayas (2005)

     
Tornar a la pàgina principal
 

www.documentant.net

Tornar a  «coses curioses»  
 

[Versió original escrita al desembre de 2005].

Tornar a «senyals al cel»  
   

 

 

 

Creative Commons License
 

Llicència restringida

Creative Commons

(No comercial 2.5).

Detalls en català a:

  Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.

El mes d’agost d’aquest any una persona de nom Jordi va posar en marxa una línia temàtica en els fòrums de Monistrol de Montserrat (Bages) sobre ovnis (1). Comentava que la muntanya de Montserrat s'havia fet famosa entre els ufòlegs i els interessats en el fenomen OVNI per ser una zona especialment sensible en el nombre d'observacions de platets voladors o llums misterioses al cel. Demanava saber, sembla que seriosament, si algú havia pogut observar-los i/o si havia estat adduït o si havia vist extraterrestres per aquestes contrades de Catalunya. Afegia que és àmpliament conegut que cada dia 11 de cada mes, a la nit, els amants del fenomen es troben sota la roca foradada (a prop de Can Massana i l'Hotel Bruc) per tal fer albirament u observacions i  finalment  preguntava si algú n’havia vist algú en un d’aquests aplecs.

Uns dies després responia una persona reproduint un nota de la pàgina web de Javier Sierra o s’esmentava breument l’observació a Montserrat de la qual fou testimoni amb Carballal l’any 1987.
Entusiasmat per la notícia, Jordi va escriure a Javier Sierra per a demanar-li més dades, qui el va respondre cert temps després. Llavors el primer va reproduir en el fòrum el 19 d’octubre  la resposta de Javier Sierra que dono aquí traduïda.

Perdona que hagi tardat tant a respondre el teu email, però no sempre em resulta fàcil mantenir-me al dia amb l'allau de correus que rebo cada setmana. Com podràs suposar, el teu no volia deixar de respondre'l perquè, en efecte, "allò" em va causar un enorme impacte.

Va ocórrer el 24 de juliol de 1987. Un altre periodista (Manuel Carballal) i jo, vam pujar a Montserrat acompanyant Luis José Grífol, un empresari barceloní que assegurava veure ovnis "en data fixa" en la muntanya els dies 11 de cada mes. El cas és que mentre estàvem gravant una entrevista amb ell, uns minuts després de la mitjanit, en una de les revoltes de la muntanya, "alguna cosa" ens va enlluernar.

Va ser com un llampec. Una llum de grans mides, blanca, molt brillant, amb una lluminositat verdosa en el centre i seguida d'una petita "flota" de llums menors de color ataronjat, va aparèixer de sobte sobre nosaltres. Ens va sobrevolar durant tres o quatre segons, i després aquell espectacle lluminós es va apagar.

La nostra impressió va quedar gravada en la cinta de cassette en la que estàvem arreplegant la nostra entrevista, però no vam ser capaços d'alçar les nostres càmeres fotogràfiques. És més, quan en els dies següents revelem els rotllos d'aquell viatge a Montserrat, els rodets de les tres càmeres (les de Grífol, Carballal i la meva) s'havien velat.

Espero que esta descripció et serveixi una mica.

Rep una salutació ben cordial.

 

Javier Sierra”

Notes

<http://www.monistroldemontserrat.org/html/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=11>.

[Accés novembre de 2005]. (®)

 
   

Tornar a la pàgina principal Tornar a  «coses curioses» Tornar a «senyals al cel»