Ovnis a Granyena (2003)

     
 

Joan Casassayas (2004)

     
Tornar a la pàgina principal
 

www.documentant.net

Tornar a  «coses curioses»  
 

[Versió original escrita a l'abril de 2004].

Tornar a «senyals al cel»  
   

 

 

 

Creative Commons License
 

Llicència restringida

Creative Commons

(No comercial 2.5).

Detalls en català a:

  Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.

En el periòdic La Veu de la Segarra del dia 26 de desembre de 2003, va aparèixer un article sobre ovnis a la zona de Granyena de Segarra.

L’escrit anava signat per R. C. Rabadà i començava dient que a les zones de la Segarra Baixa era propícia per a veure-hi ovnis indicant que força pagesos havien vist de matinada una bola lluminosa que se’ls hi posava sobre el tractor i fins i tot haver de tornar a casa perquè allò no es movia del seu d’amunt.

Encuriosit pel rumors el senyor Rabadà, les últimes nits s’havia dedicat a observar el cel cercant alguna cosa estranya. I finalment l’havia vist durant aquella setmana (1), a la boira baixa, unes llums de colors que pujaven i baixaven camí de Granyenella. Semblava tal vegada com si marquessin unes coordenades vers l’oest de la Granyena, cap a la granja de perdius.

Un veí de Gramuntell va comunicar al senyor Rabadà que també havia vist llums al cel i un altre de Granyanella arribà a fer-ne una foto en les que apareixia un objecte en cada extrem del cel i que mitjançant una ampliació semblaven tenir una cúpula.

L’autor indica que es va interessar més sobre el tema donades unes desaparicions de persones a la zona. Després de citar alguns relats de finals dels 60 sense gaire detalls, el senyor Rabadà esmenta a una jove anomenada Carmen que es trobava a Granyena, a casa dels seus avis a l’agost de 2003, i que des de la terrassa van contemplar una llum circular que brillava intensament i de mida més grossa que qualsevulla estrella. De vegades es quedava quieta durant un moment, i en altres sortia disparada perdent-se o apagant-se.

Igualment Antoni Massafrest va veure a principis d’any un estrany fenomen quan circulava per l’autovia general. Poc abans d’arribar a Tàrrega va veure sobre la vertical de Granyena, una llum gran, d’uns 60 cm, de forma allargada, i d’amunt d’aquesta, una altra circular un xic més petita, ambdues immòbils com si estiguessin penjades al cel  per un fil invisible

Notes

1.  La Veu de la Segarra és un setmanari editat a Cervera que apareix els divendres. És molt possible que l’escrit es generés la setmana del 15 al 21 de desembre, probablement abans del divendres 19 en que sortí l’edició anterior.  En cas que l’edició de la publicació fos molt fluida, les data de l’albirament estaria entre el 22 i el 25 de desembre. (®)

 
   

Tornar a la pàgina principal Tornar a  «coses curioses» Tornar a «senyals al cel»